Vad är Självhypnos?

Självhypnos är en liknande behandlingsmetod där en person själv försätter sig i ett hypnotiskt tillstånd utan hjälp från en terapeut. Precis som traditionell hypnoterapi syftar självhypnos till att uppnå ett tillstånd av djup avslappning och fokuserad koncentration, vilket öppnar upp för det undermedvetna. Den huvudsakliga skillnaden är att personen själv styr processen och använder självgivna signaler och förslag för att åstadkomma positiva förändringar.

När du väl behärskar självhypnos kan du praktisera den på egen hand. Det är ett kraftfullt verktyg för att hantera stress, bryta ohälsosamma vanor och förbättra det psykiska välbefinnandet. Självhypnos, liksom hypnoterapi, ger tillgång till det undermedvetna för att omprogrammera tankar och beteenden, men erbjuder större flexibilitet och bekvämlighet, eftersom den kan praktiseras när som helst och var som helst.

Självhypnos har visat sig vara mycket effektiv för att lindra stress, hantera ångest och förändra beteenden. Till exempel kan personer som vill gå ner i vikt, sluta röka eller förbättra sin självkänsla använda självhypnos för att skapa hälsosamma vanor och övervinna negativa tankemönster. Dessutom kan självhypnos användas för att hantera kronisk smärta, förbättra sömnkvaliteten och minska fobier, på samma sätt som hypnoterapi under professionell vägledning.