Varför går det inte att spola framåt och bakåt under en session?

Om du har läst och inte hittat en lösning i vår kunskapsbas, vänligen skicka in en biljett.

Tyvärr finns det inget sätt att spola framåt eller bakåt under en session. Detta har ett vetenskapligt grundat skäl, nämligen att säkerställa att personen förblir fullt engagerad i sessionen utan att hoppa över några steg. Det finns tre steg i varje hypnossession:

Induktion: när hypnoterapeuten guidar dig in i ett transtillstånd genom avslappning och fokuserad uppmärksamhet.

Suggestion: Detta steg omfattar specifika suggestioner eller förslag som är anpassade till personens mål eller behov och syftar till att åstadkomma önskade förändringar i beteende, tankar eller känslor.

Avslutning: när försökspersonen försiktigt guidas tillbaka till full vakenhet.

Att det inte går att spola framåt eller bakåt beror på att vetenskapen rekommenderar att man genomgår alla dessa steg oavbrutet för att bibehålla fokus, koncentration och avslappning, vilket är avgörande för terapins effektivitet.